$hide=mobile$type=slider$h=540$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home$hide=mobile

$show=home$hide=mobile

Onderhoud van de schoen: 3 stappen



U heeft het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt dat u schoenen heeft gekocht en niet weet hoe u deze moet onderhouden? Wij helpen u graag door het juiste advies te geven! Lees maar eens verder.

Wat bedoelen we met het onderhoud van de schoen?

Het onderhoud van de schoen kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Je kan de schoen reinigen, bijkleuren en beschermen. Ze zijn alle 3 even belangrijk én noodzakelijk om de schoen goed te onderhouden. We zetten de 3 belangrijkste stappen even op een rij!

Reinigen van de schoen

Om te beginnen aan het onderhoud gaan we de schoen eerst reinigen. Dat betekent dat we gebruik gaan maken van een allesreiniger voor schoenen (bijvoorbeeld Shoeboy multi clean). Het is een reinigingsschuim dat je gebruikt in combinatie met een borsteltje om de schoen proper te maken. Maar hoe gaat het nu te werk? Eerst maak je je borsteltje een beetje vochtig door een beetje water te gebruiken. Daarna duw je met je borsteltje op het leer waardoor het product uit het flesje komt. Het product en de vochtigheid samen zorgen voor een schuimig geheel waarmee je de schoen kan reinigen door te schrobben. Na het reinigen van de schoenen, laat je ze best even drogen.

Bijkleuren van de schoen

Je hebt het waarschijnlijk al eens meegemaakt dat de schoen bleker wordt na verloop van tijd of dat de schoen beschadigd is, dan wordt het tijd om de schoen bij te kleuren. Het bleker worden of beschadigen van lederen schoenen is heel normaal. Leder is een natuurlijk product dat je regelmatig moet onderhouden. Het bijkleuren van de schoenen doe je enkel pas als je de schoenen hebt gereinigd en hebt laten drogen. 
Om de schoen bij te kleuren hebben we 2 opties: het gebruik maken schoenpoets of verf blink. Wat is nu het verschil tussen die twee en welke moet je gebruiken? 
Schoenpoets wordt regelmatiger gebruikt dan verf blink. Schoenpoets gebruik je als je schoen wat bleker is geworden. Je gaat met de schoenpoets het leder voeden zodat de kleur aanneemt zoals het ervoor was. Verf blink daarentegen gebruik je bij echte schade in het leder. Verf blink bindt zich veel vaster op het leder zodat die schade ook kan bewerkt worden.
Bij schoenpoets zit er een sponsje op de tube waarmee je kan bijkleuren. Voor verf blink gebruik je best een doekje om de blink te kunnen deppen op de schoen want dit bevat geen sponsje. Voor beide  mogelijkheden kan je best niet te veel blink in 1 keer gebruiken maar eerder kleinere hoeveelheden aanbrengen en bijnemen indien je te weinig hebt. Als je de schoen hebt gekleurd dan laat je ze best een nachtje rusten zodat de blink is gedroogd en ingetrokken in het leder. Als het droog is kan je met een doekje over de schoen lichtjes schuren (of blinken) zodat de kleur die je hebt toegevoegd mooi glad wordt gemaakt. Nu is je schoen helemaal zo goed als nieuw! 

Beschermen van de schoen

Ten slotte als je je schoen hebt gereinigd en bijgekleurd kan je de schoen beschermen tegen water en vuil door gebruik te maken van een waterafstotende spray (Collonil carbon pro of wax). Deze maakt gebruik van nano technologie en zorgt ervoor dat schoen niet doorweekt geraakt of dat de schoen enorm vuil wordt. Je kan je schoenen best 1 keer impregneren om de 2 weken. Je moet ervoor zorgen dat als je de schoen inspuit dat je een afstand houdt van ongeveer 30 cm en je mag niet te veel in 1 keer spuiten. De schoen mag zéker niet nat zijn van te veel in te spuiten! Als je de schoen hebt ingespoten dan laat je ze best even 20 minuten intrekken en dan zijn ze terug goed beschermd! 

BELANGRIJK!
Deze 3 stappen zijn niet altijd van toepassing. Je moet nagaan uit welk soort leder jouw schoenen is gemaakt. Afhankelijk van de soort leder moet je een ander soort product gebruiken. Maar dat allemaal leg ik jullie uit in de volgende blog!
























$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.htm

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/evenementen.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

blog,16,events,3,FAQ,5,in de kijker,74,nieuws,59,nieuwsbrief,5,slider,4,
ltr
item
Junior Steps | Kinderschoenen - Zonhoven: Onderhoud van de schoen: 3 stappen
Onderhoud van de schoen: 3 stappen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOcWh_zXzYDeuP853cmLwgupj9JV_FPgWNxGbdTJWZHzFSvucJNsseE6f4QpEjyLwfZ7k6iAXLlboRvr7_WmFwEEnubaUgNa4wnAinVM1zsoLUYF8qgGfNkHcM3TyiuTrxvyfP7MvxvqS9/s640/shoemaker-cutting-leather-3084342.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOcWh_zXzYDeuP853cmLwgupj9JV_FPgWNxGbdTJWZHzFSvucJNsseE6f4QpEjyLwfZ7k6iAXLlboRvr7_WmFwEEnubaUgNa4wnAinVM1zsoLUYF8qgGfNkHcM3TyiuTrxvyfP7MvxvqS9/s72-c/shoemaker-cutting-leather-3084342.jpg
Junior Steps | Kinderschoenen - Zonhoven
https://blog.juniorsteps.be/2019/11/onderhoud-van-de-schoen-3-stappen.html
https://blog.juniorsteps.be/
https://blog.juniorsteps.be/
https://blog.juniorsteps.be/2019/11/onderhoud-van-de-schoen-3-stappen.html
true
740562129373102354
UTF-8
Alle posts geladen Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete van Home PAGINA'S POSTS Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Frontpage Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy