$hide=mobile$type=slider$h=540$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home$hide=mobile

$show=home$hide=mobile

5 eigenschappen van een kwalitatieve kinderschoen

eigenschappen, kwalitatieve, kinderschoenen, junior steps, zonhoven

Kindervoeten groeien en ontwikkelen zich zeer snel. Daarom moeten de schoenen voldoende ruimte en ondersteuning bieden. Er zijn enkele eisen waaraan een kinderschoen zeker moet voldoen. We zetten ze even op een rij!

Bewegingsruimte

Een kwalitatieve kinderschoen houdt rekening met de bewegingsruimte aan de voorkant van de schoen. De tenen moeten vrij kunnen bewegen. Te grote, te kleine of te strakke kinderschoenen verstoren de ontwikkeling van van de voetjes. Dit kan later leiden tot klachten aan de voeten, ruggengraat of de knieën. Te grote schoenen kunnen eelt en blaren veroorzaken omdat de voeten heen en weer kunnen schuiven. Je kind kan bovendien ook sneller struikelen. Daarnaast kunnen te strakke sokken de voet ook afknellen.

Ondersteuning

De schoen moet steun bieden aan de voet, vooral bij de hiel. Controleer altijd of de schoen voorzien is van een verstevigde hiel die ook goed aansluit. Om er zeker van te zijn dat de schoen genoeg steun geeft, moet de schoen omhoog komen als je kind op de tenen gaat staan. De stevige achterkant zorgt voor een correcte positionering van de voet.

Ventilatie

Om zweetvoeten te voorkomen kies je best een schoen met een degelijke ventilatie. Echt leer  ventileert maar imitatieleer niet. Het leer past zich ook aan aan de voet van je kind waardoor ze een stuk comfortabeler zitten. Bovendien zijn leren schoenen ook steviger en ze gaan langer mee. Let dus zeker goed op bij de keuze van het materiaal!

Flexibiliteit

De zool van de schoen moet buigzaam en flexibel zijn. Daarnaast raden we ook aan om te kiezen voor een zool met een profiel. Dankzij het profiel zal je kind minder snel uitglijden. Een goede zool vangt ook veel schokken op tijdens het rennen of springen. Op lange termijn is dit beter voor de rug en de ontwikkeling van de voetjes.

Comfort

Een goede kinderschoen zit meteen comfortabel. Bij kinderen heeft het weinig zin om de schoenen in te lopen. Je kiest best voor een comfortabele schoen om vergroeiingen te voorkomen. De schoen moet de voetstructuur op een positieve manier beïnvloeden. Zo heeft je kind minder kans op kwalen en andere aandoeningen.  

Zo zie je maar dat niet elke willekeurige schoen aan de kwaliteitsnormen voldoet. Let dus goed op wanneer je een nieuw paar schoenen voor je kind koopt. Comfort en ondersteuning staan op de eerste plaats! Gebruik dus zeker onze checklist en kies voor kwalitatieve kinderschoenen.

Ben jij op zoek naar een kwalitatieve schoen voor jouw kind? Kom dan zeker eens langs bij Junior Steps!

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.htm

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/evenementen.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

blog,16,events,3,FAQ,5,in de kijker,74,nieuws,59,nieuwsbrief,5,slider,4,
ltr
item
Junior Steps | Kinderschoenen - Zonhoven: 5 eigenschappen van een kwalitatieve kinderschoen
5 eigenschappen van een kwalitatieve kinderschoen
Een goede kinderschoen biedt voldoende bewegingsruimte, ondersteuning, ventilatie en comfort aan de voeten.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-VlppqSJGJQbAaihj4Qj9u1n0C9jxZx-wmQItxAGppBfQm67wS8Pzk7yCCB0_2ZG-dRp2KKyaC1swSUG8tuA4hmXVcUHaL8-9OkEhddXBRJJwNnvqmTXwDg24oEDp2qN_lisnoF46bgc7/s640/shutterstock_419129170.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-VlppqSJGJQbAaihj4Qj9u1n0C9jxZx-wmQItxAGppBfQm67wS8Pzk7yCCB0_2ZG-dRp2KKyaC1swSUG8tuA4hmXVcUHaL8-9OkEhddXBRJJwNnvqmTXwDg24oEDp2qN_lisnoF46bgc7/s72-c/shutterstock_419129170.jpg
Junior Steps | Kinderschoenen - Zonhoven
https://blog.juniorsteps.be/2019/10/eigenschappen-kwalitatieve-kinderschoenen.html
https://blog.juniorsteps.be/
https://blog.juniorsteps.be/
https://blog.juniorsteps.be/2019/10/eigenschappen-kwalitatieve-kinderschoenen.html
true
740562129373102354
UTF-8
Alle posts geladen Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete van Home PAGINA'S POSTS Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Frontpage Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy