dinsdag 28 maart 2017

De belangrijkste weetjes over een eerste stappers!

De belangrijkste weetjes over een eerste stappers!Naturino – new scarlett - 26401 – beschikbaar van 18 tot 25 – prijs vanaf € 82.00

Heb je vragen rond de eerste stap schoenen van je kleintje? We geven jullie graag wat tips mee!

Wanneer koop je best je eerste schoentjes of parkschoentjes?Zolang je baby nog niet zelfstandig kan rechtstaan, is het niet nodig om een eerste stapschoentje aan te schaffen. Voor deze fase er is wel een parkschoentje die bescherming biedt aan de voetjes. Deze zijn liefst volledig (ook de voering) gemaakt uit fijn leder; dit is zeer belangrijk daar het materiaal ademt en vochtregulerend werkt.

Voor peuters die wel al rechtstaan maar nog niet zelfstandig stappen kun je kiezen voor een eerste stap-schoentje, dit zijn heel flexibele en lichte schoenen met een soepel zooltje.

Praktische tips bij het aanschaffen van kinderschoenen:Laat steeds beide voetjes meten en controleren. Kinderen hebben ook vaak twee verschillende voetmaten. Nieuwe schoenen moeten voldoende ruimte bieden om de kindervoet te laten groeien. Indien niet, kan dat de ontwikkeling van de voetjes beïnvloeden. Ook deze schoenen zijn liefst gemaakt uit leer: dit materiaal ademt, maar is ook stevig en duurzaam. De schoenen moeten tegelijkertijd een goede steun én voldoende soepelheid bieden. Een stevige hielsteun (contrefort) én een soepele zool zijn allebei noodzakelijk. Een vetersluiting en of klittenband (velcro) is allebei goed omdat het individueel aanpasbaar is en de voet goed omsluit.

Extra tip probeer de oude schoentjes van broer of zus niet over te laten nemen door je andere kapoentje. Deze exemplaren zien er misschien nog goed uit maar hebben zich helemaal aan de voetjes aangepast van de eerste drager. Kleine broer of zus zou dus nadeel doen met deze gedragen schoentjes; de vorm kan nefast zijn voor de ontwikkeling van de voetjes en voor het stapgedrag.

We helpen u graag met het uitkiezen van de meest geschikte schoentjesNiet enkel zijn die kleine exemplaren zo schattig, maar zo cruciaal voor de ontwikkeling van de voetjes. Advies en/of nieuwe schoentjes nodig?Wij staan je bij met raad en daad!

Junior Stepsklik hier en bekijk onze collectie online.