woensdag 17 februari 2016

Engeltjes of bengeltjes?

Engeltjes of bengeltjes?Kinderen kunnen van rustige engeltjes ineens veranderen in bengeltjes. Spelen, ravotten, rennen… En zo hoort het eigenlijk ook. Kinderen moeten kind kunnen zijn, zonder zich continu beperkt te moeten voelen in hun spel. Kinderschoenen moeten daarom wel tegen een stootje kunnen. Hangt jouw kind ook graag het bengeltje uit? We geven je graag enkele praktische tips bij je keuze voor ‘bengel-proof’ kinderschoenen.

Tip 1: Kies voor schoenen met een stevige contrefort (hiel), want dat zijn schoenen die de voeten van kinderen de nodige ondersteuning bieden, hoe vaak ze ook rennen, springen, duikelen, schoppen,…

Tip 2: Een brede stootrand beschermt schoenen extra en dat is handig bij het voetballen en fietsen enz. Bij sommige schoenen gaat de stootrand deels nog over de zo kwetsbare neus van de schoen.

Tip 3: Kies voor schoenen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Leder is bijvoorbeeld eenvoudiger schoon te houden dan bijvoorbeeld suède of stof.

Tip 4: Als je schoenen goed onderhoudt, gaan ze langer mee. Spuit nieuwe schoenen altijd eerst in met een goede bescherming tegen vocht en vuil en herhaal dit regelmatig, zeker wanneer het flink geregend heeft of je kindje niet over maar in de sloot is gesprongen. Wij raden hiervoor de efficiënte onderhoudsproducten van Collonil aan.

Een merk waar je voor bengel-proof schoenen zeker en vast terecht kan, is Stones and Bones. Met haar collectie kwalitatieve schoenen aan een eerlijke prijs wil Stones and Bones kinderen gelukkig maken. De schoenen zien er daardoor super tof uit én zitten ook echt comfortabel. Hierdoor moet je kind zich tijdens het spelen nooit om schoenen of – nog erger - pijnlijke voeten bekommeren. Kijk maar eens naar het exemplaar op de foto hiernaast. Deze comfortabele veterschoenen zijn handgemaakt van soepel cognackleurig leder met modieuze hemelsblauwe accenten. De flinke stootrand beschermt de schoenen extra en ter bescherming van de enkel en wreef zit er een beschermende vulling aan de hiel en tong van de schoen. Dit model ‘Floc’ heeft een uitneembare lederen binnenzool, die de voet ondersteunt en voor een goede pasvorm zorgt en is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt!

Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie