maandag 8 juni 2015

Waarom is een goede contrefort zo belangrijk bij kinderschoenen?

Waarom is een goede contrefort zo belangrijk bij kinderschoenen?Tot wanneer je kindje 4 jaar is, laat het kraakbeen in de voetjes zich nog alle kanten op bewegen. Degelijke eerste stappers zorgen ervoor dat de voetjes in de correcte positie staan tijdens het lopen, zodat de voet en het kraakbeen zich goed kan ontwikkelen. ‘Foute’ schoenen die de voet niet de nodige ondersteuning bieden, laten toe dat het kraakbeen in de voet vervormt, met alle negatieve gevolgen van dien. Je kindje zal er op het moment zelf geen pijn van ondervinden. Om dit leed te voorkomen is een degelijke eerste stapper met een stevig hielstuk, ook wel ‘contrefort’ genoemd, essentieel. De contrefort zorgt ervoor dat de voet niet onnodig gaat kantelen naar binnen of naar buiten toe en houdt de voet ook ‘vast’ zodat hij niet te ver naar voren schuift. Zonder stevig hielstuk, wordt de middenvoetspier overbelast.

Hoe weet je of het hielstuk stevig genoeg is? Daar is een handige truc voor! Als je de hiel nauwelijks kan indrukken, dan bieden de eerste stappers voldoende stabiliteit. Maar wanneer het hielstuk van leer is, zal de schoen zich na het inlopen soepel om de voet vormen, zodat je kindje heel comfortabel zal lopen en blijft de eerste stapschoen toch voldoende stevigheid bieden.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt! Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>