woensdag 10 juni 2015

Veters strikken met gemak

Veters strikken met gemakOp een gegeven moment wil je kind alles liefst ‘zelf doen’. Zo ook veters strikken. Maar dat kan nog wel eens een opgave zijn. Want hoe maak je zelf nu een mooie strik?

Hoe snel je kindje het onder de knie heeft, heeft natuurlijk ook met de fijne motoriek te maken. Merk je dat je kind al goed kan rijgen en knippen, dan is de tijd rijp om het uit te proberen. Ga er rustig met je kind voor zitten en doe het duidelijk voor. Ga bij voorkeur achter je kind zitten, zodat je kind het niet ‘in spiegelbeeld’ ziet. Om het goed voor te doen, kan je best oefenen met ‘volwassen’ schoenen, zoals bijvoorbeeld sneakers. Deze zijn groter en hebben meestal dikke veters, zodat het voor je kind makkelijker te volgen is. Nog een tip is om veters van 2 verschillende kleuren te gebruiken, want dan wordt het voor je kind nog makkelijker om alle stappen te volgen. Doe het strikken rustig en stap voor stap voor en herhaal het regelmatig. Vervolgens is het een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen en je kindje positief stimuleren en aanmoedigen.

Meisjes zijn er doorgaans sneller mee weg dan jongens. Lukt het nog niet? Geen NOOD in de meeste veterschoenen zit een rits zodat je kind de schoenen aan en uit kan trekken zonder de veters los te moeten maken. Of kies nog maar even voor schoenen met velcro-sluiting, die kunnen ze wel snel ‘zelf doen’, en ondertussen kunnen ze nog verder oefenen op de ‘oefenschoen’.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt! Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>