donderdag 18 juni 2015

Handige tips voor het aan- en uittrekken van kinderschoenen

Handige tips voor het aan- en uittrekken van kinderschoenenKinderen komen op een leeftijd dat ze graag zelf hun schoenen aan- en uittrekken en dat ze dat ook perfect zelf kunnen. Maar daarbij gaan ze niet altijd even geduldig of zorgvuldig te werk. Het blijven natuurlijk kinderen. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat de eerste stappers en schoenen zo lang mogelijk meegaan.

1. Zorg ervoor dat je kindje de sluiting altijd helemaal losmaakt, vooraleer de schoen wordt aan- of uitgetrokken. Dit zorgt ervoor dat de schoen mooi in model blijft.

2. Maak dat de rits altijd helemaal open / naar beneden is voor het aan- of uittrekken van kinderlaarzen. Zo voorkom je dat de rits snel kapot gaat.

3. Let erop dat je kind niet de gewoonte ontwikkelt om de schoenen ‘uit te trappen’, door met de ene voet op de hiel van de andere voet te staan en vice versa. Dit is namelijk nefast voor de stevigheid van het hielstuk en bijgevolg ook de ondersteuning die de schoen kan geven aan de kindervoet.

4. Je hoeft de veters van hoge eerste stappers of schoenen niet altijd tot de bovenste gaatjes dicht te knopen. Zorg dat de veters goed over de wreef zitten en laat de laatste gaatjes maar open. Zo kunnen de spieren en pezen zich vrij ontwikkelen.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt! Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>