woensdag 3 juni 2015

Bij iedere fase het juiste paar babyschoentjes

Bij iedere fase het juiste paar babyschoentjesKindjes groeien zo snel. Zeker wanneer je kindje baby of peuter is volgen de ontwikkelingen zich in een razendsnel tempo op. Wanneer je kindje zich aan muren, stoelen,… begint op te trekken en te staan, volstaat het om soepele babyschoentje aan te trekken. Deze babyschoentjes hebben als voornaamste functie de bescherming van de voetjes tegen de ondergrond en koude vloer. Ze moeten de voeten voor de rest voldoende ruimte geven om vrij te bewegen.

Van zodra je kindje begint te lopen aan de hand , voldoen deze babyschoentjes niet meer. Dan kies je best voor een eerste stap schoentje die nog steeds soepel zijn, zodat ze de voet alle ruimte geven om te bewegen, maar die wel al wat meer ondersteuning bieden tijdens het lopen. Kies voor schoentjes met een rubberzool, want dat voorkomt slippartijen.

Van zodra je kindje zelfstandig kan lopen, zijn eerste stappers noodzakelijk. Deze schoentjes moeten de voetjes van je kindje niet alleen beschermen, maar zetten de kindervoetjes ook in de juiste positie tijdens het lopen. Het is dan ook essentieel dat je kiest voor eerste stapschoentjes van een goede kwaliteit, met een verstevigde achterkant (‘contrefort’) en gemaakt van natuurlijke ‘ademende’ materialen, zoals leder. Vanaf de leeftijd van 2 à 2,5 jaar kan je peuter / kleuter weer nog veel meer. Het stappen is rennen geworden… en springen en spelen enz. Hierdoor wordt er een grote druk op de voeten uitgeoefend; wel 3 keer zoveel als wat volwassen voeten ervaren. Ook nu is het weer belangrijk om kinderschoenen te kiezen die de voetjes veel ondersteuning bieden en een goede profielzool hebben, die de schokken van het rennen en springen kunnen opvangen.

Stap eens binnen bij Junior Steps en vind er de juiste babyschoentjes en eerste stappers bij elke ontwikkelingsfase van je kind.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt! Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>