maandag 27 april 2015

Waarom is de juiste maat in kinderschoenen zo belangrijk?

Waarom is de juiste maat in kinderschoenen zo belangrijk?Wist je dat maar liefst 80% van alle kinderen te kleine schoenen draagt? Te klein zowel wat de lengte als de breedte betreft? Dat blijkt uit onderzoek! Een verontrustend resultaat, want dit kan de gezondheid van kindervoeten ernstig schaden!

Tot het vierde levensjaar is het kraakbeen in kindervoeten namelijk nog volop in ontwikkeling. ‘Slechte’ schoenen of eerste stappers en kinderschoenen in een foute maat kunnen ertoe leiden dat het kraakbeen vervormt en dat kinderen op latere leeftijd te maken krijgen met voetproblemen. Denk maar aan hamertenen, kromme tenen, ingegroeide nagels, blaarvorming, vervorming van het voetgewelf,… Ook de hele positie van de voet kan veranderen, waardoor je kind een verkeerd stappatroon gaat ontwikkelen.

Dit wil je natuurlijk vermijden! Kies daarom altijd voor kwaliteitsschoenen, die de voetjes van je kind de juiste ondersteuning bieden tijdens het groeiproces, en zorg ervoor dat je de goede maat kinderschoenen koopt. Kom maar eens langs bij Junior Steps, dé grootste kinderschoenenexpert in Limburg! Bij ons vind je een zeer uitgebreide collectie kwalitatieve babyschoentjes, eerste stappers en kinderschoenen van gerenommeerde merken en we helpen je graag bij het beoordelen of je de juiste schoenmaat kiest! Check vervolgens ook regelmatig of de schoenen nog altijd goed passen. Kindervoeten groeien namelijk snel: in de eerste 4 jaar groeien voetjes 8 tot 9 schoenmaten.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt!

Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>