woensdag 29 april 2015

Voorkom voetproblemen op latere leeftijd: eerste stappers en kinderschoenen

Voorkom voetproblemen op latere leeftijd: eerste stappers en kinderschoenenWanneer je kindje echt al zelfstandig kan lopen en z’n voetjes steeds meer gaat belasten, kan je een verandering in de stand van de voeten en benen opmerken. Aanvankelijk zie je dat de benen en voeten in een O-stand staan, want dat helpt bij het zetten van de eerste pasjes. Rond het tweede jaar kan je ineens een X-stand zien ontstaan. Dit zie je regelmatig bij kinderen tussen 2 en 5 jaar. Rond het 5e levensjaar corrigeert de X-stand zich meestal vanzelf; maar soms is hiervoor behandeling bij een podoloog nodig.

In de eerste jaren wordt letterlijk de basis gelegd voor later. Het is daarom belangrijk dat je als ouder goed oplet hoe de voeten van je kind zich ontwikkelen. Heeft je kind pijn, valt het vaak of merk je dat er iets aan de hand is, dan is het essentieel om snel actie te ondernemen. Zo kunnen voetproblemen op latere leeftijd voorkomen worden!

Kies ook altijd voor ‘degelijke’ eerste schoentjes en kinderschoenen, die de ontwikkeling van de kindervoet ondersteunen. Daarbij zijn een goed omsloten hiel (‘contrefort’), hoge wreefsluiting en buigzame zool belangrijke vereisten. Zorg er daarnaast ook voor dat je kindje de juiste maat schoenen draagt. Omdat kindervoeten de eerste jaren snel groeien, is het aangewezen om iedere maand te controleren of de eerste stappers en kinderschoenen in de lengte en breedte nog steeds voldoende marge hebben.

Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt!

Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>