donderdag 16 april 2015

Hoe herken je kwaliteit? De kinderschoen binnenstebuiten gekeerd!

Hoe herken je kwaliteit? De kinderschoen binnenstebuiten gekeerd!We zeggen het continu: wanneer het op kinderschoenen aankomt, is kwaliteit een echte must. Omdat de kindervoeten nog in volle ontwikkeling zijn, is het belangrijk dat de eerste stappers en kinderschoenen de voeten optimaal ondersteunen. Maar hoe doen ze dat nu precies? Een kwalitatief hoogwaardige eerste schoen herken je vaak al op het zicht, bijvoorbeeld aan de materialen en de vormgeving. Maar er zijn ook nog heel wat factoren die je niet met het blote oog kan waarnemen. Benieuwd? Laten we een schoen eens binnenstebuiten keren!

Lopen, rennen, springen, voetballen… kinderschoenen moeten tegen een stootje kunnen. Meer dan één ook… daarvoor zijn een neusversteviging en een stevige hielkap (‘contrefort’) vereist. Ook zorgen ze ervoor dat je kindje stabieler loopt.


Voor goed loopcomfort is natuurlijk ook de zool belangrijk. Kies het liefst voor een flexibele rubberen zool met kurkvulling en profiel. Dit zorgt voor een goede afwikkeling van de voet, schokdemping en voldoende grip op de ondergrond. Tot slot zit er in de zool van degelijke schoenen ook altijd nog een stalen plaatje (‘cambreur’) verwerkt, om de zool steviger te maken.


Qua materiaal voor kinder- en babyschoenen is leder te verkiezen: niet alleen stevig bovenleder aan de buitenkant, maar ook een voering in zacht kalfsleder en een lederen binnenzool. Dit maakt dat de kindervoeten goed kunnen ademen, waardoor de kans op infecties en zweetvoeten enorm verkleind wordt. En last but not least: de pasvorm. Om pijnlijke voeten te voorkomen en de schoen beter te isoleren, worden de tong en de hiel van de schoen met een extra schuimvoering (‘polstering’) bekleed. Een voorgevormd voetbed zorgt ervoor dat de voeten van je kind ‘geholpen’ worden om een juiste afwikkeling te maken tijdens het stappen, zodat blessures en voetproblemen op latere leeftijd voorkomen kunnen worden.


Kortom: een hele waslijst om mee rekening te houden als je babyschoentjes, eerste stappers of kinderschoenen koopt! Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij bij Junior Steps al een eerste selectie gemaakt! Bij ons vind je zonder uitzondering baby- en kinderschoenen van uitmuntende kwaliteit!


Junior Steps, groot aanbod kinderschoenen in omgeving Hasselt!


Klik hier om naar de Junior Steps webshop te gaan en ontdek onze collectie >>